0702055761 info@beds-only.nl

Boxspring kopen? Waar moet ik op letten

  Ruim 10 jaar ervaring

  Gratis Levering & Montage

  Made in Holland

  Snelle service 

Boxspring kopen? Waar moet ik op letten

Wil je binnenkort een nieuwe boxspring kopen? Dan is het van belang dat je vooraf goed uitzoekt waar je precies op moet letten. Op deze pagina vind je meer informatie over deze populaire bedden, zodat je vervolgens binnen no-time kunt bepalen welke boxspring bij jou past.

 

Wat is een boxspring?

Bij de aanschaf van een nieuw bed valt de keuze steeds vaker op een boxspring. Desondanks weten veel mensen niet eens wat een boxspring precies voor een bed is. Een boxspring is een onderstel met poten waarop het matras komt te liggen.

Naast de luxueuze uitstraling zorgt een boxspring doorgaans voor een comfortabele ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Aangezien het matras niet direct op de grond ligt, fungeert een boxspring als een soort schokdemper. Het onderstel van een boxspring is meestal in diverse maten leverbaar en wordt aan de buitenkant bekleedt met stof of leer.

Kenmerken & eigenschappen waar je op moet letten bij een boxspring kopen

Een boxspring bestaat meestal uit een aantal kenmerkende onderdelen. Zo dien je vooraf goed te bedenken of je kiest voor een complete boxspring, of dat je meer interesse hebt in een losse boxspring. Een complete boxspring bestaat doorgaans uit een onderstel met (top)matras, voetenbord en hoofdbord. Een losse boxspring bestaat uit slechts het bedframe.

Niet alleen de set onderdelen dragen bij aan de groeiende populariteit van deze bedden. Zo zijn er namelijk nog een aantal eigenschappen, waardoor deze luxueuze bedden zo populair zijn geworden. Je kunt hierbij denken aan onder anderen:

  • Duurzaamheid
  • Ligcomfort
  • Gezondheid
  • Vochtregulatie
  • Luchtventilatie

Bovenstaande eigenschappen spelen een essentiële rol bij de slaapkwaliteit van mensen. Echter zijn er ook andere zaken die hierbij vermeldt dienen te worden. Als het namelijk gaat over de kwaliteit van slaap, dan speelt een isolerend bedframe natuurlijk ook een belangrijke rol. De mate waarop zowel het matras als de boxspring isoleren, bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van het bed.

 

Voordelen van een boxspring

Een boxspring is een essentieel onderdeel van een bed en biedt talloze voordelen ten opzichten van een bed met een normale lattenbodem. Bij het kopen van een nieuwe boxspring wil je natuurlijk zoveel mogelijk hiervan op de hoogte zijn. Daarom staan de meest belangrijke voordelen hieronder kort uitgelegd.

 

Boxspring verhoogt bed

Een belangrijk voordeel van een boxspring is de slaaphoogte. In vergelijk met een standaard bedframe is de hoogte van een boxspring een stuk hoger. Voor ouderen en mindervalide mensen wordt het hierdoor veel eenvoudiger om in en uit bed te stappen.

 

Optimale ondersteuning en comfort

Het kopen van een boxspring gaat meestal samen met de behoefte aan een comfortabele slaaphouding. Sommige mensen liggen jarenlang op een slechte kwaliteit matras en vragen zich vervolgens af waarom zij allerlei lichamelijk klachten ontwikkelen.

Deze klachten zijn grotendeels te danken aan de houding die je lichaam aanneemt tijdens het slapen. Een kwalitatieve boxspring zorgt ervoor dat het gewicht van je lichaam evenredig wordt verdeeld over het matras. Zo ontstaat er druk op de punten waar het lichaam ondersteuning nodig heeft.

Voor de beste ondersteuning bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om een boxspring in combinatie met een elektrisch matras te gebruiken. Dankzij een elektrisch matras kun je de perfecte houding aannemen in bed.

 

Luxe uitstraling

Een boxspring zorgt voor een luxe uitstraling in je slaapkamer. De buitenkant, voetensteun en hoofdsteun zijn doorgaans in de meest uiteenlopende kleurcombinaties beschikbaar.

Tegenwoordig bestaat de bekleding van de meeste boxsprings uit materialen zoals stof en leer. Gecombineerd met het juiste matras en bedovertrek biedt een boxspring de mogelijkheid om zonder al te veel meubels toch een prachtige slaapkamer in te richten.

 

Verbeterd luchtventilatie van matras

Aangezien de constructie van een boxspring ervoor zorgt dat er meer ruimte tussen het frame en het matras zit. Deze ruimte draagt bij aan de luchtventilatie van het matras, waardoor er een onwijs prettig slaapklimaat ontstaat. Zorg er voor bij een boxspring kopen een ruime luchtventilatie hebt.

Dankzij de luchtlaag die zich onder het matras bevindt, zal de vochtregulatie van het matras aanzienlijk verbeteren. Dit effect vertaalt zich vervolgens weer in een langere levensduur van het matras.

 

Veelgemaakte fouten bij boxspring kopen

Veel mensen maken bij het kopen van een nieuwe boxspring exact dezelfde fouten. Aangezien we bij Beds-Only streven naar een 100% tevredenheidsgarantie onder onze klanten, staan hieronder een aantal cruciale fouten op een rij, die doorgaans gemaakt worden bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring.

  1. Uiterlijk is doorslaggevend bij boxspring kopen

De uitstraling van een boxspring kan soms als een soort betovering op mensen neerdalen. Zodra de aandacht van het oog richting een bepaalde variant heen wordt getrokken, is het haast onmogelijk om hiervan af te wijken. Veel mensen vergeten hierbij echter het cruciale feit of de boxspring ook daadwerkelijk comfortabel ligt.

Op het moment dat iemand in slaap valt is het uiterlijke belang van de boxspring in een keer verdwenen. Bedenk dus altijd goed dat het bij de aanschaf van een nieuw bed vooral gaat om de juiste ondersteuning van je lichaam.

  1. Populaire merken bij een boxspring kopen

Een bekend fenomeen onder mensen die een boxspring willen kopen is het vertrouwen op de kwaliteiten van een populair merk. Dit biedt echter geen garantie dat het bed ook daadwerkelijk de juiste ondersteuning en comfort in huis heeft.

  1. Goedkope boxspring kopen

Een goedkope boxspring kopen hoeft helemaal geen verkeerde keuze te zijn. Toch vertaalt de lage prijs van zo’n bedframe zich doorgaans in minder comfort en ondersteuning voor het lichaam. Ook bestaat een goedkopere variant meestal uit materialen van mindere kwaliteit.

Het is dus een persoonlijke afweging die men maakt wanneer de keuze valt op een boxspring die goedkoop is geprijsd. Met het oog op de toekomst kan men daarom beter iets meer investeren in een kwalitatieve boxspring.

 

Meer weten over boxspring kopen?

Heb je interesse om binnenkort een nieuwe boxspring te kopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers proberen doorgaans zo snel mogelijk alle vragen te beantwoorden. Met  een boxspring kopen helpen we je graag.

 

 

 

Boxspring kopen? Waar moet ik op letten

5/5

N

Beds Only

Bij Beds Only in Den Haag helpen we je graag bij het kiezen van een bed. Kom bij ons een bed eerst uitproberen? In onze showroom in Den haag kan je proefliggen.

Waarom Beds Only?

Gratis Bezorgen & Montage in de regio
Omruilgarantie bij geselecteerde matrassen
Leverbaar in een zeer korte termijn
Kwaliteit tegen beste prijzen
Leverbaar in een zeer korte termijn
Gespecialiseerd in maatwerk

Boxspring kopen? Waar moet ik op letten