0702055761 info@beds-only.nl

Advies

Al ruim 15 jaar dé specialist

Gratis Levering & Montage

Gespecialiseerd in maatwerk

Made in Holland

Advies over bedden

Een ‘gewoon’ bed wordt ook wel een ledikant genoemd. Een ledikant bestaat uit een bedframe, een bedbodem en een matras. Het frame is meestal gemaakt van hout of metaal en eventueel afgewerkt met een mooie stof.

Sommige bedden staan op hoge poten wat ruimtelijk oogt en waardoor het gemakkelijk is om er eventueel spullen onder te bewaren. Andere bedden hebben juist weer een massieve onderkant met eventueel een ingebouwde opbergruimte. Het ligcomfort van een bed hangt af van de bedbodem en het matras.

Voor beide heb je veel verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Het perfecte bed (en dus ook matras) vinden, hangt dus van verschillende dingen af zoals bijvoorbeeld je budget, in welke houding je slaapt, je gewicht en of je het snel warm of koud hebt ‘s nachts. Lees verder op deze pagina en kijk ook eens op onze advies-pagina’s over matrassen en bedbodems..

Advies over boxsprings

Het onderstel van een boxspring kan bestaan uit een constructie (een soort box) met rechtopstaande metalen springveren met een gestoffeerde laag bovenop of een wat massievere constructie zoals een gestoffeerde lattenbodem of een gestoffeerd houten/metalen frame. Op dit onderstel wordt vervolgens nog een matras neergelegd waar je op ligt. Uiteindelijk bepaalt dit matras ook een groot gedeelte van je ligcomfort. Boxsprings hebben een aantal voordelen ten opzichte van een normaal bed.

Je lichaam wordt bijvoorbeeld extra goed ondersteund door de boxspring, omdat je op meerdere verende lagen ligt. Daarnaast zorgen de open springveren in de box (en eventueel in je matras) voor een goede ventilatie. Omdat een boxspring hoger is dan een ledikant, stap je ook gemakkelijker in en uit bed. Er kan gekozen worden voor complete boxsprings (met matras) of losse boxsprings (zonder matras). Bekijk onder aan deze pagina wat voor onderstellen er voor boxsprings zijn en maak uiteindelijk gebruik van de filters op de overzichtspagina om jouw ideale boxspring te kiezen.

Alles over bedbodems

Een belangrijk onderdeel van je bed is de bedbodem. Er zijn verschillende soorten bedbodems, elk met een ander slaapcomfort. Kijk bij een bedbodem goed of deze (qua maat) geschikt is voor je matras. Niet elk soort bodem is geschikt voor elk tye matras.

Het populairste type bedbodem is de lattenbodem, deze bestaat uit houten of kunststoffen latten die een lichte bolling hebben en horizontaal evenredig aan elkaar lopen met een kleine afstand ertussen. De gebogen latten geven de gewenste ondersteuning met een onafhankelijke vering en zorgen voor een goede ventilatie. Hierbij geldt ook: hoe meer latten, hoe beter de ondersteuning. Kies voor een verstelbare lattenbodem als er momenten zijn dat je niet plat wilt liggen. Het lezen of televisie kijken wordt hierdoor comfortabeler. Daarnaast is de schotelbodem een veel voorkomend type bedbodem, waarbij je ondersteund wordt door een soort ‘schotels’ die los van elkaar in te stellen zijn op veerkrachtigheid.

Een schotelbodem verdeelt zo de druk van een matras en de slaper door per zone de juiste tegendruk te geven. De schotels kunnen dus onafhankelijk van elkaar ingesteld worden, in tegenstelling tot een lattenbodem. Bij een schotelbodem kan ervoor gekozen worden om bijvoorbeeld bij de schouders de schotels ‘zachter’ in te stellen waardoor er op deze plekken minder tegendruk ontstaat. Vaak worden de schotels ter hoogte van de onderrug en heupen juist steviger ingesteld.

Optie’s bij Beds Only:

Beds Only is gespecialiseerd in maatwerk hierbij kan de klant het product geheel naar wens samenstellen, denk hierbij aan: Afmeting, Stofgroep & kleur, Combinatie mogelijkheden en allerlei extra optie’s lees hieronder wat de mogelijkheden zijn per artikel.

Bedbodems:

 • Pocket verende boxen: Dit is de originele vorm van een boxspring. Hierbij heeft u Pocketvering & Koudschuim als afdeklaag in de box wat zorgt voor een comfortabele werking van de bodem.
 • Elektrisch Verstelbaar: Hierbij kunt u zowel de hoofd & voetzijde omhoog krijgen, voor de optimale rust voor uw lichaam, voordelen van de hoofdzijde die verstelbaar is, is vooral dat u op deze manier makkelijker uw bed uit komt, en het bied extra ondersteuning bij bijv. het lezen van een boek of het kijken van tv door deze op de juiste hoogte te verstellen. Door de voetzijde te verstellen op de juiste hoogte heeft u een betere stroming van de bloedsomloop bij de benen. Bij Beds Only zijn de elektrisch verstelbare boxsprings met een draadloze Bluetooth bediening. Ook is het mogelijk om twee boxen bij een tweepersoonsmaat met één afstandsbedienging te bedienen.
 • Opbergfunctie: Een opbergfunctie biedt de mogelijkheid om spullen op te bergen binnen de in box, Bij Beds Only zijn de boxen dan ook gemaakt van MDF hout wat ervoor zorgt dat er een hoog hoeveelheid spullen in verborgen kunnen zitten, tevens heeft u hier dan ook 10 jaar garantie op houtbreuk! De opbergboxen kunnen in de vorm van een holle box dat van de zij of voorzijde geopend kan worden of als ladefunctie.
 • Hardbox: Indien u liever een stevige bodem heeft dan kunt u er ook voor kiezen om een Box te nemen zonder Pocketvering.Hierbij heeft u enkel Koudschuim als afdeklaag.

Matrassen:

Matrassen zijn zowel verkrijgbaar in colour uitvoering & wit Dubbeldoek.

 • Pocketvering Matrassen: Dit type matras word bij Beds Only het vaakst verkocht. Een Matras met pocketvering heeft het voordeel in meerdere hardheden geleverd te kunnen worden waarbij ook de keuze in meerdere soorten afdeklagen denk hierbij aan: Soepel, Medium, Stevig & Extra Stevige pocketveren. Schuimtypen: Koudschuim, Latex, Natuurlatex & Nasa Traagschuim. Beds Only maakt gebruik van minimaal 500 veren p/m² waarbij de matraskern is ingedeeld in 7 zone’s voor de juiste ondersteuning per lichaamsdeel. Bekijk de matrassen in de Online Shop voor specifieke informatie over ieder type matras.
 • Schuim Matrassen: Dit zijn Matrassen zonder enige vorm van vering, de kern bestaat uit volledig schuim, denk hierbij aan: Koudschuim, Latex, Natuurlatex & Nasa Traagschuim. Het is mogelijk om uit twee schuimtypen in één matraskern te kiezen, denk hierbij aan een zomer/winterzijde & stevig/soepel.

Hoofdbord:

Het Hoofdbord straalt het meest uit als je denkt aan een boxspring, deze valt dan ook als eerst op in de slaapkamer, Naast het slaapcomfort is het kiezen van de juiste look de combinatie dat ervoor zorgt dat je je droombed creëert. Zowel in de Showroom als online op de webstie hebben wij een ruim aanbod aan Hoofdbord modellen staan. Inprincipe kan Beds Only ieder type Hoofdbord op maat maken inclusief optie’s zoals: Een Luxe kader om het hoofdbord, Geïntegreerde Stopcontacten aan de voor of zijkant, Het hoofdbord in delen zodat deze gemakkelijk tot in de slaapkamer vervoerd kan worden.

Toppers:

Het Topper zorgt voor extra comfort boven op het matras, vermijdt de split (tussenruimte) tussen de twee losse matrassen, en is de finishing touch voor een mooie look bij een gestoffeerd matras, hierbij gaat het hoeslaken om het topmatras heen waardoor het mee-gestoffeerde matras overeen loopt met de box & hoofdbord. Beds Only Heeft alle typen schuim voor het topmatras. De topmatras heeft standaard een dikte van 8cm, Deze kunt u natuurlijk ook op maat verkrijgen.

Voordelen Koudschuim:

 • Koudschuim topmatrassen hebben een hoge conformiteit. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van uw lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal.
 • Dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het topmatras een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie.
 • Een ander voordeel is dat koudschuim geen geur afgeeft en van nature allergievrij is.
 • Bij koudschuim matrassen is er geen of amper sprake van kuilvorming.
 • Koudschuim matrassen en zeker Pantera® koudschuim matrassen hebben een zeer lange levensduur.

Voordelen Traagschuim:

 • Doordat het traagschuim zich naar de contouren van het lichaam vormt, voelt het bijna vloeibaar aan. Uw lichaam wordt daarom goed ondersteund zonder drukpunten. Traagschuim topmatrassen staan ook bekend als drukverlagende schuim.
 • Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim topmatrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.
 • Door de opvallende eigenschappen is traagschuim een materiaal dat zich snel weet aan te passen aan de contouren van de gebruiker. U zult het gevoel krijgen lekker weg te zakken in de traagschuim topper, zonder dat u hoeft in te boeten op draagkracht. Een van de belangrijkste aspecten van een goede topper is namelijk dat het uw lichaam goed ondersteund. Traagschuim zorgt ervoor dat u voldoende wegzakt om comfortabel te liggen, en tegelijkertijd worden uw spieren en botten voorzien van de nodige ondersteuning.

Voordelen Latex:

Latex toppers hebben over de jaren heen een uitmuntende reputatie opgebouwd in de Nederlandse slaapkamers. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge veerkracht van latex. Daarnaast is het materiaal erg duurzaam en soepel genoeg om te gebruiken op een verstelbare bedbodem. Latex is voorzien van luchtkanalen om zo de lucht- en vochtafvoer te kunnen reguleren. Kortom: een latex topper is aan te raden aan iedereen die van slapen houdt! Als een latextopper weinig belasting krijgt, dan past het materiaal zich gering aan. Een grote belasting zorgt voor een grote aanpassing. Dit effect zorgt ervoor dat er een minimale tegendruk op het lichaam wordt ervaren. Alle lichaamsdelen worden op precies de juiste wijze ondersteund. Door de bewegingen van de gebruiker onstaat er een soort pomp-zuig effect, wat resulteert in een constante luchtwisseling, en een optimale vochtafvoer.

Voordelen Gel-Foam:

Een gelschuim topper is geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed. Het gelfoam werkt verkoelend en ventilerend, zo word je nooit meer bezweet wakker. Daarnaast wordt het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld, hierdoor werkt een gelschuim topper drukverlagend. Ideaal voor een perfecte nachtrust. Het gelschuim heeft een verkoelende werking en neemt jouw lichaamswarmte niet over. Dit in combinatie met een goede ventilatie zorgt ervoor dat je heerlijk kan slapen in een gezond, verkoelend slaapklimaat. Een topmatras van gelschuim voelt zacht aan maar biedt stevige ondersteuning. Dankzij de goede drukverdeling ben je verzekerd van optimaal slaapcomfort.

Tips:

Het is verstandig om rekening te houden met het feit dat traagschuim beïnvloed wordt door temperatuur. In koude winternachten kan het matras wat langer koel en stijf aanvoelen en in de zomermaanden juist wat te soepel. Daarom raden wij een gemiddelde slaapkamertemperatuur aan.

Stofgroep:

Beds Only heeft ruime keuze uit stofgroepen Kunstleer, Suede, Stof deze hebben dan ook weer keuze uit meerdere kleuren en keuze uit verschillende structuren in de stofgroep. Kunstleer: heeft het voordeel dat het makkelijk te onderhouden is, dit is een geschikte stof voor personen met een allergische reactie voor stof. Nadeel is dat het makkelijker kan krassen. Suéde: Suéde heeft een warme uitstraling, Beds Only beschikt over suédestoffen die water afstotend zijn deze kunnen ook makkelijk onderhouden worden. Stof: De normale meubelstoffen zijn stevig en kunnen makkelijk onderhouden worden, met bijv. een textielspray.